Boosterprik halen in Duitsland

Benieuwd hoe je een boosterprik haalt in Duitsland? Alpex Skitochten legt dat hier voor je uit. Wij hebben onze informatie van een test case die de boosterprik in Duitsland heeft gehaald en waarbij het werkt. We krijgen tegenstrijdige berichten of het nu écht de bedoeling is als Nederlanders een boosterprik in Duitsland gaan halen. Als je dit doet, is dit dus volledig op eigen initiatief (wij hebben de boosterprik niet in Duitsland gehaald).

Via onderstaande zes stappen laat Alpex zien hoe jij de boosterprik in Duitsland kunt halen!

Toch liever in Oostenrijk de prik halen? Hoe je de boosterprik in Oostenrijk haalt leggen we hier uit.

1. Benodigde documenten verzamelen

Om de boosterprik in Duitsland te verkrijgen heb je twee documenten nodig. Dit zijn je 1) Identiteitsbewijs (rijbewijs of paspoort) en eventueel je 2) gele boekje met daarin eventuele eerder gehaalde vaccinaties.

2. Bepalen waar en wanneer je de boosterprik wilt halen

Je kan op verschillende locaties in Duitsland de boosterprik halen. Ga hiervoor zelf op onderzoek uit.

Goed om te weten: de prik in Duitsland is, in tegenstelling tot de boosterprik in Oostenrijk, gratis.

Corona boosterprik vaccinatie Duitsland

Volg ons op Instagram, Facebook of YouTube voor de laatste informatie!

Boosterprik halen in Duitsland

3. Boosterprik in Duitsland halen

Zorg dat je naar de door jouw gekozen locatie gaat. Op locatie moet je een formulier ondertekenen. Vervolgens kun je de boosterprik halen. De betreffende arts die de prik zet zal ook een stempel en sticker met daarin het batch nummer van de vaccinatie in je gele boekje zetten. Vervolgens krijg je een apart formulier met daarop je naam en vaccinatie.

Belangrijk om te weten: er wordt geturfd hoeveel niet-Duitsers de boosterprik komen halen. Het lijkt erop dat er per dag maar een beperkt aantal beschikbaar zijn.

4. Boosterprik laten registreren

Let op: het is niet de verantwoordelijkheid van je Nederlandse huisarts om vaccinaties te registreren die niet door hem/haar zelf gezet is. Check daarom altijd van tevoren bij je huisarts of hij of zij dit kan doen.

Er zijn nu twee mogelijkheden om je vaccinatie in een QR-code app te krijgen:

  1. Je neemt contact op met je eigen huisarts om jouw boosterprik te laten registeren. Je stuurt eventueel een foto van je gele boekje door en een foto van het document dat je ter plekke hebt gekregen op de prik locatie (mits ontvangen). De huisarts kan nu jouw vaccinatie bij het RIVM doorgeven. Let op: niet elke huisarts kan/doet dit! Dit ligt aan het HIS (Huisarts Informatie Systeem) waarmee je huisarts werkt. Als je huisarts het kan registreren krijg je vanuit je huisarts een document teruggestuurd met daarin een 6-letterige code. Deze voer je in op je Nederlandse Corona Check app en je vaccinatie staat erin!
  2. Een andere optie is dat je na je prik je gegeven formulieren mee neemt naar een willekeurige lokale Duitse apotheek. Zij kunnen jou een QR-code geven (let op, dit is niet een QR-code waarmee je bijvoorbeeld een restaurant binnen kunt) op basis van je gele boekje/formulieren. Nu download je de Corona Warn App (een Duitse app). De QR-code die je zojuist van de apotheek hebt gekregen scan je vervolgens met de Corona Warn App. Nu staat jouw boosterprik vaccinatie ook geregistreerd in deze app.  

5. Genieten van de wintersport!

Gefeliciteerd! Het is gelukt! Jij kunt nu gewoon gaan genieten van de welverdiende wintersport! Vergeet stap 6 niet te lezen! We hebben nog een extra cadeautje voor je.

Ben je daarnaast nog op zoek naar een unieke ervaring komende wintersport? Bekijk dan de Alpex skihuttentochten. Met de skihuttentocht maken we een tocht langs de mooiste plekken van Salzburg en Tirol! Een must-do voor iedere wintersporter. Klik op de button hieronder 👇 om meer te weten te komen of bekijk de video van onze tochten.

Alpex Goggle Ruby

6. Zorg dat je outfit compleet is!

Klaar om op wintersport te gaan? Zorg er dan wel voor dat je dit seizoen optimaal voorbereid bent voor komend seizoen en haal de beste skibril in huis!

Alpex biedt twee soorten skibrillen aan. Beide brillen komen met twee verschillende soorten lenzen waardoor je zowel met zonnig weer als bewolkt / mistig weer uit de voeten kunt. Ook komt er een mooie beschermhoes bij waardoor je nooit meer krassen op je skibril krijgt. 

Bekijk onze skibrillen door op de button hieronder te klikken! Haal ‘m vandaag nog in huis met onze speciale Boosterprik deal. In plaats van €119,99 kost de bril nu €99,99. Vul de actiecode BOOSTER in! 👇

Verder lezen over Alpex Skitochten en de boosterprik?

Wil je verder lezen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de wintersportwereld? Vul je gegevens hieronder in.