Boosterprik halen in Oostenrijk

Wil jij een boosterprik halen in Oostenrijk en wil je graag weten hoe dit werkt? Graag leggen we dat hier voor je uit. Goed om te weten: het is ook mogelijk om een boosterprik in Duitsland te halen. Waarschijnlijk sneller en makkelijker. Let op: de regels voor het inreizen van Oostenrijk zijn sinds 25 december aangescherpt. Hierdoor moet je bij het inreizen 10 dagen in quarantaine, tenzij je vóór het inreizen al een booster hebt. Niet ideaal dus, als je voor een boosterprik naar Oostenrijk reist.

Wil je toch in Oostenrijk je boosterprik scoren? Middels een aantal stappen laten wij jullie graag zien hoe ook jij de vaccinatie boosterprik in Oostenrijk kunt halen!

 

1. Benodigde documenten verzamelen

Om een boosterprik in Oostenrijk te krijgen is het belangrijk dat je een aantal documenten meeneemt. Dit zijn 1) Identiteitsbewijs 2) gele boekje en dit formulier wat je moet invullen. Dit formulier ook in het Engels te verkrijgen).

2. Bepalen waar en wanneer je de boosterprik wilt halen

Dit artikel focust zich op het halen van de boosterprik in Oostenrijk. We laten je twee websites zien waar het mogelijk is om een afspraak te maken zowel in Tirol als in Salzburg.

De eerste website is van Salzburg. Hier kun je per district kijken waar jij je boosterprik kunt halen. Vaak is het in de provincie Salzburg zo dat je bij de dokterspraktijken een inloopuur hebt tussen bijvoorbeeld 8-11 in de ochtend.

De andere vaccinatie website is van Tirol. Hier kun je het stappenplan doorlopen en jouw afspraak maken voor een vaccinatie. Bijvoorbeeld in Innsbruck of Kitzbühel.

Let op: het kan zijn dat de sites aankondigen dat je een E-card (Oostenrijkse verzekeringskaart) mee moet nemen. Deze heb je niet per se nodig. Daarnaast hoef je bij de formulieren ook niet je sociaal verzekeringsnummer in te vullen. Echter moet je jouw boosterprik wél ter plekke betalen. Dit kost €20.

boosterprik halen in oostenrijk

Volg ons op ook op Facebook, Instagram en Youtube voor de laatste ontwikkelingen

boosterprik vaccineren in oostenrijk

3. Boosterprik in Oostenrijk halen

Bij aankomst in Oostenrijk ga je 10 dagen in quarantaine. Hierna kun je je prik halen.

Zorg dat jij op jouw afgesproken tijdstip aanwezig bent. Vervolgens meld je je aan bij de betreffende dokterspraktijk. Het kan zijn dat je ter plekke nog een aanvullend formulier in moet vullen met je gegevens zoals naam, adres en woonplaats. Vervolgens word je opgeroepen om de vaccinatie te halen. De betreffende persoon die de prik zet zal ook een stempel en sticker in je gele boekje zetten. Daarna krijg je nog een formulier waarmee de echtheid van de vaccinatie wordt gegarandeerd. Als laatste betaal je €20 en ben je klaar om te gaan!

4. Boosterprik laten registreren

Als het goed is staat je boosterprik uit Oostenrijk nu ook in je gele boekje inclusief stempel. Zoals gezegd krijg je ook nog een document mee van de praktijk waar je bent geweest met daarin informatie over de vaccinatie (datum, soort vaccinatie, kosten en een stempel die de echtheid ervan garandeert).

Let op: het is niet de verantwoordelijkheid van de huisarts om vaccinaties te registreren die niet door de huisarts zelf gezet is. Check daarom altijd van tevoren bij je huisarts of hij of zij dit kan doen.

Vervolgens neem je met je eigen huisarts in Nederland contact op via telefoon of e-mail om jouw boosterprik te laten registreren. Je stuurt een foto van je gele boekje met daarin bewijs van vaccinatie inclusief het formulier wat je van de praktijk hebt gekregen. De huisarts verwerkt jouw vaccinatie vervolgens bij het RIVM. Zelf kreeg ik vervolgens binnen 1 werkdag een e-mail terug van de huisarts met daarin een papieren QR code en een lettercode. De lettercode voer je in op je Corona app. Direct daarna heb je een geldige QR code in je app staan. Belangrijk om te weten: de woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie heeft aangegeven dat de registratie van de boosterprik direct geldig is!

nogmaals: check van tevoren met je huisarts of zij het kunnen/willen uploaden, dit is niet altijd het geval!

5. Genieten van de wintersport!

Gefeliciteerd! Het is je gelukt. Ondanks dat Oostenrijk op 8 november 2021 verkondigde dat het Janssen vaccin niet meer geldig is na 3 januari 2022, kun jij nu toch gewoon genieten van de wintersport! Nog op zoek naar een mooie activiteit deze wintersport? Bekijk dan onze skihuttentochten eens door op de button hieronder te klikken. Zeker met het oog op de corona-situatie een uitstekend idee deze winter! 

Vergeet niet stap 6 van het proces te lezen! We hebben nog een extra cadeautje voor je!

Alpex Goggles - de beste skibril

6. Zorg dat je outfit compleet is!

Ben jij er helemaal klaar voor om op wintersport te gaan? Of ontbreekt er nog wat? Zorg dat jij dit seizoen optimaal voorbereid bent voor komend seizoen en haal de beste skibril in huis!

Alpex biedt namelijk twee soorten skibrillen aan, een Sapphire en een Ruby. Beide brillen komen met twee soorten lenzen waardoor je zowel met zonnig weer als bewolkt / mistig weer uit de voeten kunt. Ook komt er een mooie beschermhoes bij waardoor je geen krassen op je skibril krijgt. 

Bekijk onze skibrillen door op de button hieronder te klikken! Haal ‘m vandaag nog in huis met onze speciale Boosterprik deal. In plaats van €119,99 kost de bril nu €99,99. Vul de actiecode BOOSTER in bij het betalen! 👇

Verder lezen over Alpex Skitochten en de boosterprik?

Wil je verder lezen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de wintersportwereld? Vul je gegevens hieronder in.