Effect Corona op wintersport in Oostenrijk

Laatst bijgewerkt: 27 december 2021

De lockdown in Oostenrijk is inmiddels opgeheven, vanwege het snel dalende besmettingscijfer.  Wel zijn er een aantal structurele veranderingen in het beleid doorgevoerd:

  • Vanaf vrijdag 24 december gelden er aparte inreisregels voor onder andere Nederland. Wanneer je vanuit Nederland naar Oostenrijk reist moet je 10 dagen in quarantaine, behalve als je een boosterprik hebt, én een negatieve PCR-test kunt laten zien. Heb jij nog geen boosterprik, en lukt het je niet om dit in Nederland te halen voordat je naar Oostenrijk vertrekt? Lees dan hoe je een boosterprik in Oostenrijk, of een boosterprik in Duitsland kunt krijgen.
  • De vaccinatiestatus verandert: wanneer je een enkele keer geprikt bent, zoals met het Janssen vaccin of wanneer je slechts 1 prik hebt gekregen na een eerdere Coronabesmetting, telt dit vanaf 3 januari in Oostenrijk niet meer als geldige vaccinatie. Wanneer dit voor jou het geval is, zul je dus nog op een booster-vaccinatie moeten wachten. Heb jij een Janssen-vaccinatie gehad, en wil je weten hoe je een boosterprik kunt krijgen? Wij hebben er ervaring mee, en schreven de stappen voor je op!
  •  De geldigheidsduur van vaccinaties verandert: op het moment zijn de vaccinaties 360 dagen geldig vanaf het moment van de tweede prik. Oostenrijk verandert dit per 6 december naar 270 dagen (9 maanden).

Huidige situatie Coronavirus in Oostenrijk

De Oostenrijkse regering heeft een “Corona-verkeerslicht ingevoerd. Dit verkeerslicht heeft vier verschillende kleuren die per district een indicatie geven van de situatie rondom corona. 

Status op 27 december:

Na de lockdown is het aantal besmettingen en daaropvolgend de ziekenhuisopnames hard gedaald. Deze zijn, ondanks dat Omikron ook in Oostenrijk al dominant is, nog steeds dalende. Hierdoor zijn op het moment alleen Tirol, Kärnten en Oberösterreich nog rood gekleurd. De rest van de Bundesländer zijn oranje, of zelfs geel (Burgenland)

Coronamaatregelen Oostenrijkse skigebieden