FAQ

Omdat wij begrijpen dat je vast nog een aantal vragen hebt over wat zo'n skihuttentocht nu precies is, hebben wij de meest voorkomende vragen voor je beantwoord. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen! Klik op de vraag, en dan klapt het antwoord open.

Tijdens een skihuttentocht skiën we iedere dag van hut naar hut onder leiding van twee gidsen. Je maakt hierbij gewoon gebruik van de skiliften en skipistes wat betekent dat we niet off piste skiën. Tijdens de tocht slaap je bijna elke nacht in een andere hut, waardoor we meerdere gebieden in één week kunnen zien.

 • 7 overnachtingen in accomomodaties op de berg
 • Ontbijt
 • Avondeten
 • Vervoer tijdens de tocht
 • Twee Nederlandse gidsen
 • Lunch
 • Alle extra drankjes die je ‘s avonds nog in de hutten drinkt
 • Skipas (SuperSki pas, €292 voor 6 dagen (zondag tot vrijdag), hiermee kun je zaterdag vanaf 15:00 al de berg op)
 • Vervoer van en naar St. Johann in Tirol
 • Eventuele materiaalhuur
 • Eventuele parkeerkosten voor je auto

Tijdens de tocht wordt er niet off-piste geskied. Dit om de veiligheid van onze gasten te waarborgen. Wel zal er, wanneer de condities het toelaten, over een ski-route worden geskied. Dit zijn afdalingen die gezekerd zijn, maar niet geprepareerd worden. Op deze pistes zijn we dan ook altijd verzekerd mocht er iets gebeuren.

We passen het tempo altijd aan de wensen van de groep aan. In de praktijk blijkt dat binnen onze groepen geen gigantische snelheidsverschillen zijn. Belangrijk om te vermelden: we hebben genoeg momenten in de tocht waar ruimte is om een extra stop te maken of een extra rondje te skiën.

In principe wel. Echter, zoals bij de vorige vraag benoemd, hebben we ruimte voor een extra stop, een extra rondje of een afsnijroute naar de hut waar we overnachten. Omdat we met 2 gidsen zijn, zijn we daarom flexibel om af en toe op te splitsen als daar behoefte aan is.

We willen natuurlijk als eerste op de piste staan, dus erg lang kunnen we niet uitslapen. Het verschilt per dag, maar we willen tussen 08:00u en 08:30u op de piste staan. Hoe laat je opstaat hangt dus af van hoe snel jij bent in de ochtend!

Heel ontspannen, dat sowieso. We komen aan het eind van de middag aan in de hut. Iedereen kan vanaf dat moment doen wat hij/zij wil. Vaak is het echter zo gezellig dat we samen nog iets drinken, de hoogtepunten van de dag nabespreken en/of een spelletje spelen. Het eten is altijd gezamenlijk, meestal rond 19:00u.

Op de rug! Maar dat valt hartstikke mee. Een rugzak van 20-25 liter is vaak ruim voldoende om alles mee te nemen wat nodig is. Daarnaast: de grootste kleren (je skibroek, jas, trui, etc.) heb je tijdens het skiën zelf aan. Alleen de kleine spullen neem je in je rugzak mee.

Helaas niet. Maar er zijn veel mogelijkheden, zoals we ook in deze blog schreven. Wil je vervoer delen met andere reizigers? Neem dan even contact met ons op, dan koppelen we je aan andere reizigers met dezelfde vraag!

Ondanks dat we spreken over een skihuttentocht, zijn snowboarders ook van harte welkom op onze tocht!

Aangezien we van hut naar hut skiën is het niet mogelijk om veel mee te nemen. Wij adviseren om een platte rugzak mee te nemen van minstens 20 liter. In de tas stop je je paspoort, kleding voor in de avond, wat toiletspullen en natuurlijk schoon ondergoed. Ter voorbereiding op de tocht zullen we nog een gedetailleerde lijst met je delen. Het advies is om zo min mogelijk mee te nemen!

Zoek je nog wel de beste duurzame skibril om mee te nemen? Kijk dan op de site van Alpex Goggles.

Iedereen! Jong en oud, skiërs en snowboarders. Zolang je in redelijke conditie bent en houdt van een sportieve uitdaging. Daarnaast is het van belang dat je een zwarte piste kunt afdalen. Of je nu met familie, vriend, vriendin of alleen gaat, iedereen is welkom.

Om de bagage zo beperkt mogelijk te houden, zijn er handdoeken en beddengoed in de hutten aanwezig. Deze hoef je dus niet mee te nemen. 

Omdat we meerdere gebieden bezoeken moet je in het bezit zijn van een “Super Ski Card”. Deze is te koop aan de loketten bij de liften en kost voor zes dagen €292. Wanneer je deze pas niet hebt, kun je niet in alle gebieden met de lift naar boven. Zorg dat je deze pas hebt wanneer je bij de eerste hut aankomt. Belangrijk om te vermelden is dat je voor de eerste en laatste zaterdag geen pas nodig hebt. Bij aanschaf van een liftkaart van zondag tot en met vrijdag kun je de eerste zaterdag vanaf 15:00u al met de lift naar boven en op de laatste zaterdag kun je zonder liften naar het dal skiën. Mocht je de eerste of laatste zaterdag wel nog willen skiën, dan kun je een pas voor een langere tijd kopen.

De tochten starten elke zaterdag op aangegeven data bij de eerste hut in St. Johann in Tirol. Hier ontmoeten we elkaar om 16:00u. De eerste meters zullen zondagochtend gemaakt worden.

Mocht je met de auto komen, dan kun je de auto bij de lift neerzetten die je nodig hebt om bij de eerste hut terecht te komen. Ter voorbereiding op de tocht zullen we nog een gedetailleerde beschrijving van de parkeermogelijkheden met je delen.

Aangezien we niet off piste skiën, kun je met ‘normale’ ski en snowboard uitrusting uit de voeten. Belangrijk om te vermelden is dat materiaalhuur niet inbegrepen is in de prijs; je bent hier dus zelf verantwoordelijk voor. Zorg dat je het juiste materiaal hebt waarbij je je prettig voelt, zodat er geen complicaties optreden tijdens de tocht. Wanneer we toch tegen een probleem aanlopen, zijn er op de piste mogelijkheden om materiaal te repareren. Daarnaast adviseren wij te allen tijde om een helm te dragen voor je eigen veiligheid.

Als er in de gebieden onverwacht geen of te weinig sneeuw ligt, zullen wij de tocht helaas moeten afzeggen. Omdat wij wel al betalingen bij de hut hebben gedaan, kun je wellicht een beroep doen op je annuleringsverzekering om het geld terug te krijgen. Maar, in de meeste gebieden waar we doorheen skiën is er, in geval van nood, kunstmatige sneeuw zodat we eigenlijk altijd de zekerheid hebben dat er sneeuw ligt. 

Dat verschilt per hut waar we slapen. Normaal gesproken slapen we in slaapzalen. Dit kan variëren van slaapzalen of slaapkamers voor 10, 8, 6, 4 of 2 personen. 

Ondanks dat wij allebei gecertificeerde skileraren zijn, wordt er in principe geen skiles gegeven. Wel zullen wij, wanneer de tijd het toe laat, wat tips geven om de techniek te verbeteren wanneer de groep dit wenst.

Helaas zullen we, afhankelijk van de ernst, de Pistenrettung moeten bellen. Zorg dat je goed verzekerd bent voor dit soort ongevallen.

In het onfortuinlijke geval dat een van de gidsen iets overkomt, zal de groep worden overgenomen door de andere gids voor de resterende week.

Ga je vanuit jouw werkgever mee op onze tocht? Dan is het wellicht mogelijk om korting te krijgen via jouw werkgever, door op de factuur te vermelden dat je dit als cursus doet. Stuur een e-mail en vraag naar de mogelijkheden. 

Klik op de Algemende voorwaarden om ze in te zien: Algemene Voorwaarden Alpex Skitochten

Call Now Button