Overzicht coronamaatregelen skigebieden in Oostenrijk

Het overzicht van alle coronamaatregelen van skigebieden in Oostenrijk kwijt? Dat begrijpen we. Ieder skigebied kondigt individueel haar maatregelen aan, wat verwarrend over kan komen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de coronamaatregelen van de skigebieden die wij aandoen tijdens onze skihuttentocht in Oostenrijk, en wat de invloed daarvan op ons is.

Huidige situatie Coronavirus in Oostenrijk

De Oostenrijkse regering heeft een “Corona-verkeerslicht” ingevoerd. Dit verkeerslicht heeft vier verschillende kleuren die per district een indicatie geven van de situatie rondom corona. 

Update 13 januari 2021:

Op dit moment staat het corona-verkeerslicht voor heel Oostenrijk op rood. Het land heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om het aantal positieve coronatesten omlaag te krijgen. Daarnaast geldt er een quarantaineplicht van 10 dagen voor inreizenden. Helaas heeft dit ertoe geleidt dat alle skitochten van Alpex op dit moment geannuleerd zijn. Maar: we kijken alweer reikhalzend uit naar 2022!

Coronamaatregelen Oostenrijkse skigebieden

Coronamaatregelen skigebieden Oostenrijk

De coronamaatregelen die de individuele skigebieden opgesteld hebben komen voor 95% overeen. We hebben de coronamaatregelen daarom hieronder gezamenlijk opgesomd. Benieuwd hoe wij als Alpex omgaan met onze reis indien de situatie verslechterd? Lees dan hier meer informatie over onze maatregelen met betrekking tot wintersport en corona.

Algemene coronamaatregelen

Houdt altijd minstens 1 meter afstand tot mensen die niet tot je huishouding behoren. Omarm andere mensen niet en schud liever ook geen handen.

Nies of hoest in je elleboog. Was je handen meerdere keren per dag, minstens 30 seconden met water en zeep.

Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in afgesloten gebouwen. Dit zijn bijvoorbeeld dal- en bergstations, skiverhuur, winkels, WC’s en kassa’s. Een sjaal of buff voldoet hierbij ook als mondkapje, zodra het je mond en neus afdekt.

Op verschillende plekken in het skigebied kom je informatieborden tegen met de coronamaatregelen.

Desinfectiemiddelen zijn aanwezig in de dal- en bergstations van de skiliften. Desinfecteer je handen regelmatig.

Coronamaatregelen in skiliften

✓ Skiliften, sanitaire voorzieningen en ski depots worden regelmatig gedesinfecteerd.

✓ Wachtrijen voor skiliften worden zo georganiseerd dat de afstandsregels (1 meter) in acht kunnen worden genomen.

✓ Er geldt geen maximumaantal mensen in het skigebied en in de liften. Wel wordt in rustige periodes aangeraden om niet met het maximaal aantal personen plaats te nemen in cabines en stoeltjes.

✓ Personeel dat voor de liftmaatschappij werkt moet een coronatest ondergaan voordat zij voor het eerst aan het werk gaan. Medewerkers die in direct contact met gasten staan kunnen regelmatig getest worden en dragen een mondkapje. De lichaamstemperatuur van medewerkers wordt dagelijks gemeten voor de werkdag.

Coronamaatregelen in de Oostenrijkse horeca

De après-ski is komend seizoen rustiger. Momenteel wordt er door de après-ski bars en de autoriteiten gepraat over de exacte invulling hiervan.

In cafés en restaurants draag je een mondkapje wanneer je niet aan tafel zit. Wanneer je aan je tafel zit mag je deze weer afdoen.

Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Call Now Button