Skihuttentocht door Salzburg en Tirol

Tijdens onze skihuttentocht in Oostenrijk skiën we door St. Johann, Fieberbrunn, Saalbach-Hinterglemm, Zell am See, Kaprun, Jochberg, Kitzbühel, Kirchberg, Westendorf en Ellmau. We slapen in gezellige Oostenrijkse hutten aan de piste en voor de mensen die écht niet zonder après-ski kunnen hebben we er zelfs voor gezorgd dat er één hut inbegrepen is waar we het happy-hour mee kunnen pakken. Voor diegene die rustig een boek gaat lezen of wil genieten van de ultieme rust in de bergen is ook meer dan voldoende mogelijkheid.

Dag 1 | zaterdag - Ontvangst​

Rond 16:00 ontvangen we je in St. Johann bij de eerste hut. Hier maken we kennis met elkaar en zullen we nog wat extra informatie geven over hoe de week eruit gaat zien. ’s Avonds genieten we in een typische stube van de heerlijke Oostenrijkse keuken. Met een Oostenrijkse specialiteit proosten we op een goede week!

Dag 2 | zondag - De skihuttentocht begint​

We vertrekken vroeg en skiën naar het dal in St. Johann. Vanuit hier pakken we de taxi voor een kort ritje om bij de gondel in Fieberbrunn aan te komen. Alvorens we de oversteek van Tirol naar Salzburg maken, lunchen we nog in Fieberbrunn. Na de lunch zullen we aankomen in Saalbach-Hinterglemm waar we die avond zullen slapen. Afhankelijk van de wensen van de groep zorgen we dat we hier op tijd zijn, zodat we het happy hour nog mee kunnen pakken. Hier kunnen we buiten in de zon genieten van een heerlijk drankje met een prachtig uitzicht op het dal van Saalbach-Hinterglemm. Langzaam stroomt de après-ski leeg en genieten we van de rust die wederkeert op de berg. 

Besneeuwde bomen in Saalbach Hinterglemm, Oostenrijk
Top van de berg in Zell am See met ondergaande zon
Uitzicht op Zell am See vanaf de piste

Dag 3 | maandag - Saalbacher Superkombi​

‘s Ochtends gaan we weer vroeg uit de veren, want er staat een mooie dag door het Skicircus Saalbach-Hinterglemm op de planning. We skiën over prachtige pistes, geschikt voor ieder niveau. Deze dag worden er veel meters gemaakt. Daarom is er ook een mogelijkheid voor een extra koffiepauze ingebouwd. Vervolgens skiën we langs één van de highlights van het gebied, de FIS Worldcup afdaling. De fanatiekelingen kunnen de competitie hier met elkaar aangaan. Voor diegene die niet willen hebben we uiteraard een alternatief. Niks moet, (bijna) alles mag! Door de nieuwe lift die Saalbach met Zell am See verbindt, belanden we aan het eind van de dag in Zell am See. Hier slapen we in een mooie afgelegen hut, weg van de piste.   

Dag 4 | dinsdag - Top of the world​

Deze ochtend worden we door middel van een sneeuwscooter terug naar de bewoonde wereld getrokken, iets wat je niet vaak mee zult maken! We skiën nog een stukje door Zell am See om vervolgens in het dal de bus te pakken naar de gletsjer in Kaprun. Hier bezoeken we het hoogste punt van de tocht en lunchen we op 3000 meter hoogte. We hebben hierbij een fantastisch uitzicht over de hoogste bergtoppen van Oostenrijk. Dezelfde dag verlaten we de gletsjer om met een taxibus een ritje te maken naar Hollersbach. Hier zullen we die avond in een erg mooie en gastvrije hut slapen. Frits zal deze avond ook zeker zijn nagel-kunsten ten tonele brengen op de boomstam.

Dag 5 | woensdag - Olifantenroute​

Voor sommigen is het misschien laat geworden door de gezelligheid van onze gastheer en -vrouw. Door het uitzicht op de Großglockner als je de gordijnen opent zal je snel weer zin krijgen om de ski’s onder te binden! Via de olifantenroute skiën we door een prachtig, maar rustig gebied met voor iedereen de juiste uitdaging. Via deze route komen we aan in Kitzbühel en slapen in een hut naast een van de meest bekende pistes in het alpineskiën; de Hahnenkamm. ’s Avonds worden we wellicht getrakteerd op een heerlijke schnitzel van de gastvrouw.

Dag 6 | donderdag - Hahnenkammrennen

’s Ochtends skiën we uiteraard over de Hahnenkamm naar beneden. Een lekkere warming-up! We pakken nog een paar pistes in dit beroemde gebied, waarna we de oversteek maken naar het skigebied Wilder Kaiser-Brixental. Hier slapen we ’s avonds in Westendorf. Deze hut is bijna 100 jaar geleden voor het eerst gebouwd, maar in 2016 volledig vernieuwd.

Mooie zonsondergang in Westendorf, Oostenrijk
Uitzicht op de Wilder Kaiser vanuit Kitzbühel
Zonsopkomst in Saalbach Hinterglemm

Dag 7 | vrijdag - Wilder Kaiser

Doordat we bovenop de berg hebben geslapen, zijn we ook vandaag de menigte weer een stapje voor en skiën we weer het Erste Spur. Een heerlijk gevoel dat na zes dagen nog steeds niet gaat vervelen. In het gebied Wilder Kaiser-Brixental liggen meerder idyllische Oostenrijkse dorpjes waar we langs cruisen. We lunchen wederom in een typisch Oostenrijkse hut waar je voor de laatste keer kunt gaan genieten van misschien wel een Tiroler Gröstl? Jij kiest! Om onze ronde compleet te maken vervolgen we onze route weer naar St. Johann om daar ’s avonds nog te genieten van een heerlijk diner en een afsluitend drankje. Samen kijken we terug op een prachtige week en delen we onze leukste ervaringen! 

Dag 8 | zaterdag - Einde van de tocht​

Helaas, het is tijd om te vertrekken. We ontbijten nog samen en dan nemen we helaas afscheid van elkaar. Zonder nog een lift te nemen kun je terug skiën naar je auto en de reis huiswaarts maken. Maar, misschien heb jij wel een pas gekocht voor deze dag en kun je ook vandaag nog genieten van de heerlijke pistes in St. Johann!

De Alpex Skihuttentocht in beeld

Benieuwd hoe we de tocht maken en wat je allemaal meemaakt op onze tocht? Check links de video van onze route om precies te zien door welke gebieden we skiën en welke pistes we nemen en zie de video rechts voor een impressie van de skihuttentocht door Salzburg en Tirol.

Overtuigd van de route? Vergeet dan niet om de skihuttentocht te boeken om jezelf een onvergetelijk avontuur in de sneeuw te bezorgen. Toch nog vragen? Bezoek onze FAQ pagina, vul het contactformulier in, of stuur een bericht via Whatsapp

En ben je voor komende wintersport nog op zoek naar een duurzame skibril voor onze tocht, kijk dan eens voor onze Alpex Goggles.   

Call Now Button